Hoe meer ruimte creëren? 6 ideeën om de vierkante meters van uw woning te optimaliseren

January 23, 2023

Wilt u geen afstand doen van uw spullen en zoekt u oplossingen om meer ruimte in uw huis te creëren? Hier zijn onze zes tips om echt meer ruimte in uw woning te krijgen!

 1. Verlicht uw leefruimtes!

Kies voor lichte kleuren op de muren! Ze geven de indruk van een grotere ruimte. Een goed verlichte kamer lijkt altijd ruimer dan een donkere kamer.

 1. Deel de kamers in, of niet

Tenzij de kamer groot is, vermijd het gebruik van meubels om uw kamers te verdelen (bijvoorbeeld een hoekbank, een buffet tussen de woonkamer en de eetkamer, …). Plaats uw meubels tegen de muren om de kamers goed vrij te maken en het zicht te openen. Overlaad uw kamers niet met te veel decoraties of meubels en geef de voorkeur aan meubels die passen bij uw ruimtes.

 1. Benut uw muren

Als u grote muren heeft, gebruik ze dan slim. Een goed georganiseerde plank kan naadloos opgaan in uw inrichting. Heeft u opslag nodig? Kasten over de volledige hoogte van de muur plaatsen vergroot niet alleen de visuele ruimte, maar heeft ook esthetische en praktische voordelen! Wat decoratie betreft, denk aan de Zweedse filosofie van minimalistische decoratie gericht op het essentiële.

 1. Zet in op laden

Laden zijn veel gemakkelijker te organiseren dan kasten! Voor uw keuken-, badkamer- of kantoormeubilair kiest u best voor laden. U vindt duizenden tips en accessoires om uw laden te organiseren (scheidingswanden, opbergbakken, manden, enz.).

 1. Ingebouwde kasten

In schuine kamers, onder trappen, in brede gangen, in de ruime hal, ter vervanging van een oude deur,… Waar u ze ook kunt installeren, ingebouwde kasten verbergen slim uw opslag en vervangen effectief andere meer omvangrijke meubels.

 1. Meubilair met meerdere functies

Een andere oplossing voor het inrichten van kleine ruimtes is om te kiezen voor zogenaamd “multifunctioneel” meubilair. Denk aan kinderbedden met grote opberglades eronder of hoogslapers met bureau en kledingkast in één. Er zijn ook kisten die dienst doen als poef, boekenplankenbureaus, kleine banken/speelgoedkisten, …

Als u graag familie en vrienden ontvangt, kies dan voor een uitschuifbare eettafel. Hiermee kunt u ook ruimte besparen.

Met deze adviezen, die u op uw eigen tempo kunt toepassen, kunt u uw opslagruimte optimaliseren en gemakkelijker ademen (ja, het is waar!). Kiezen voor ingebouwde kasten, planken en over het algemeen minder meubels maakt schoonmaken ook eenvoudiger.

Als u uw interieur herorganiseert, profiteer dan ook van de gelegenheid om op te ruimen. Het doet echt goed!

Dit kleine artikel is geschreven met de medewerking en ideeën van Shana, een jonge stagiaire bij IMMO KS voor een paar dagen, die ervoor koos om een onderwerp aan te pakken dat haar bijzonder interesseerde.

Bedankt Shana!

“Kies een baan die je leuk vindt, en je hoeft geen dag van je leven te werken.” – Confucius

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE NEWSLETTER

  Conformément au RGPD entrant en vigueur le 25 mai 2018, les informations recueillies vous concernant font l’objet d’un traitement destiné uniquement à Immo KS. Personne de contact : Kateline Schmit, info@immoks.be, +32 (0) 82 48 02 02. Les destinataires de ces données seront uniquement l’équipe de Immo KS. Vous bénéficiez d’un droit d’accès, de rectification, de portabilité, d’effacement de celles-ci ou de demander la limitation du traitement. Vous pouvez vous opposer au traitement des données vous concernant et disposez du droit de retirer votre consentement à tout moment en vous adressant à Immo KS. Vous avez la possibilité d’introduire une réclamation auprès d’une autorité de contrôle.

  Terug naar de lijst met artikelen
  1