Onze tips voor de aankoop van uw huis

May 25, 2021

Een vastgoedaankoop vereist voorbereiding! Of u nu al twee jaar of pas sinds gisteren op zoek bent, om te investeren of om er te wonen, of het nu gaat om een renovatieproject, nieuwbouw of zelfbouw, dit artikel is relevant voor u! Zoals het gezegde luidt: ‘Je koopt geen huis zoals je een brood koopt.’ Laten we samen bekijken hoe u uw zoektocht maximaal kunt optimaliseren en het huis van uw dromen kunt vinden.

En als we bij het begin beginnen…

Allereerst is het essentieel om uw zoekcriteria vast te stellen:

De stad voor gemak of het platteland voor rust?

Een eigendom om in te wonen of als investering?

Een groot perceel of juist een gemakkelijk te onderhouden kleine tuin?

Een slaapkamer of een kantoor op de begane grond?

Het minimum aantal slaapkamers?

Een garage en/of een bijgebouw voor klussen of hobby’s?

Wat is uw budget?

Het is van het grootste belang om uw financiële mogelijkheden te kennen VOORDAT u talloze bezichtigingen onderneemt. Hierdoor kunt u niet alleen een eerste selectie maken uit alle beschikbare eigendommen op de markt, maar bent u ook klaar om toe te slaan wanneer de gelegenheid zich voordoet!

Stel u voor dat u verliefd wordt op het huis van uw dromen, een afspraak maakt met de bank, wacht op een beoordeling voordat u een bod kunt uitbrengen, en ondertussen ontdekt dat het al verkocht is? Wat een teleurstelling, toch?

Het kennen van uw financiële mogelijkheden vergroot de kans om uw droomhuis te vinden!

Hier is een lijst van de belangrijkste elementen om rekening mee te houden bij het berekenen van uw budget:

Aankoopkosten: btw/registratierechten en eventuele kortingen. Aarzel niet om ons te vragen om een schatting van deze kosten en de voorwaarden voor mogelijke kortingen en vrijstellingen!

Aanpassingen die moeten worden aangebracht. Bent u niet bang om uw handen uit de mouwen te steken? Prima, bereken dan uw “renovatiebudget”. Zo kunt u gemakkelijker bepalen welk soort eigendom u zoekt (een te renoveren boerderij, een op te frissen woning, een volledig gerenoveerde/nieuwe woning, …)

Servicekosten. Als u overweegt om in mede-eigendom te kopen, zorg er dan voor dat u de bedragen van de verschillende te voorziene kosten opvraagt. De voorschotten en hun periodiciteit, het bedrag van het reservefonds dat moet worden terugbetaald, eventuele geplande oproepen tot fondsen, …

Hoe zoekt u op een efficiënte manier?

Op verschillende onroerendgoedwebsites kunt u de aangeboden eigendommen filteren op basis van uw criteria. Om tijd te besparen en te voorkomen dat u aanbiedingen tegenkomt die niet aan uw wensen voldoen, kunt u het beste zo veel mogelijk filteren. Enkele van de belangrijkste en meest voor de hand liggende criteria zijn onder andere:

Het type eigendom en verkoop (huis, appartement, grond, investeringspand, handelspand, lijfrente, openbare verkoop, nieuwbouwproject, …)

De prijs: als u bereid bent om wat werk te verrichten, laat dan wat speelruimte over, maar als u niet van plan bent om een woning volledig te renoveren, vermijd dan prijsklassen van “0€ tot …€”, want dan krijgt u waarschijnlijk resultaten die niet overeenkomen met uw behoeften.

Evenzo, als u uw maximale budget kent, is het niet nodig om 50.000€ toe te voegen aan uw zoekopdracht.

De locatie. Voer de postcodes van de gemeenten waarin u wilt zoeken in (als locatie voor u belangrijk is).

Het minimum aantal slaapkamers. Als u een gezin van 5 personen bent, hoeft u geen eigendommen op te nemen met slechts één slaapkamer en misschien een zolder… Bedenk ook dat de woonruimtes vaak evenredig zijn aan de “capaciteit om gasten te ontvangen”.

De tuin: ja/nee. En zo ja, de minimale en/of maximale oppervlakte. Heeft u paarden en heeft u minimaal 30 are nodig, geef dat dan aan! Hetzelfde geldt als u weet dat een tuin van meer dan 4 are te veel onderhoud vergt.

Andere belangrijke criteria voor u: de aanwezigheid van een garage, bijgebouwen, het bewoonbare oppervlak, de oriëntatie, …

Als dat eenmaal is gedaan, sla uw zoekopdracht dan op!

Een andere aanvullende en vaak effectievere manier: u inschrijven als kandidaat-koper in onze database. Bij Immo KS geven we de gewoonte om onze eigendommen in de eerste plaats voor te stellen aan mensen die hun wensen hebben doorgegeven. Op deze manier worden sommige eigendommen verkocht voordat ze zelfs maar op onroerendgoedportalen worden aangekondigd!

Vul het onderstaande formulier in om op de hoogte te worden gehouden!

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE NEWSLETTER

    Conformément au RGPD entrant en vigueur le 25 mai 2018, les informations recueillies vous concernant font l’objet d’un traitement destiné uniquement à Immo KS. Personne de contact : Kateline Schmit, info@immoks.be, +32 (0) 82 48 02 02. Les destinataires de ces données seront uniquement l’équipe de Immo KS. Vous bénéficiez d’un droit d’accès, de rectification, de portabilité, d’effacement de celles-ci ou de demander la limitation du traitement. Vous pouvez vous opposer au traitement des données vous concernant et disposez du droit de retirer votre consentement à tout moment en vous adressant à Immo KS. Vous avez la possibilité d’introduire une réclamation auprès d’une autorité de contrôle.

    Terug naar de lijst met artikelen
    1