December 14, 2022

Natuurlijk, Kerstmis is al over een tiental dagen… Tussen de kerstbomen, de slingers, de glühwein, de kerstfilms, het cadeaugekken en de eeuwige herrijzenis van Mariah Carey… is het moeilijk om niet verleid te worden door de wens om een warme decoratie te creëren.

Hoe voorkom je dat je elk jaar dezelfde decoratie tevoorschijn haalt, maar zonder de bank te breken?

Bij IMMO KS hebben we altijd veel goede tips!

Eerst en vooral, de kerstboom (natuurlijk…)

Of je nu een echte kerstboom hebt of een kunstmatige, soms wil je wel eens variëren. Dus je hebt een plan B nodig voor de jaren waarin je minder tijd hebt of meer ruimte nodig hebt.

Enkele ideeën:

 • De houten kerstboom/plank
 • Guirlandes aan de muur bevestigd
 • Enkele takken en touw, voor een mooie homemade kerstboom
 • Het “kader-kerstboom”:
 • De volledig houten kerstboom, zoals degene die wordt aangeboden door de vzw “Second Souffle” in Baronville!

De ballen en slingers

Een truc om niet het gevoel te hebben dat je altijd dezelfde decoratie maakt, is eenvoudigweg drie keuzes te hebben wat betreft kleuren van ballen en slingers! Op die manier kun je ze drie jaar op rij anders combineren.

Als je bijvoorbeeld van wit, blauw en zilver houdt, kun je dit jaar wit-blauw maken, volgend jaar zilver-wit en daarna blauw-zilver!

Een andere truc is om een van de slingers te vervangen door een mooie verenboa.

Voeg wat diversiteit toe met allerlei ophangingen (ijspegels, pompons, kleine figuurtjes en houten sterren, onder andere)!

Een leuke kerstsok voor je kinderen

Het is een ritueel bij ons, de open haard is gevuld met gepersonaliseerde grote sokken om de kleine cadeautjes tot de grote dag te verbergen.

Heb je geen kinderen? Doe het dan voor je huisdieren, ook zij houden van verrassingen en cadeautjes! Als je kinderen en huisdieren hebt, verwar dan de sokken niet! … 🙂

Voor je themadecoratie, ga voor…

 • De natuurlijke stijl, met ruwe en natuurlijke materialen:
  Met de nadruk op eco-vriendelijkheid, zijn ruwe en natuurlijke materialen meer dan ooit in de mode: dennenbomen, stukken hout, dennenappels… Tijdens een wandeling in het bos kun je allerlei accessoires verzamelen, het is stijlvol en goedkoop.
 • De frisse en heldere stijl:
  Tussen een witte boa en delicate lichteffecten… Dit jaar staat de kleur “poederroze” centraal voor een elegante, zachte en warme decoratie. Je kunt ook kiezen voor een zachte mix van roze, goud en wit…
 • De tijdloze klassieke stijl:
  In de buurt van de kerstboom vind je notenkrakers, het kerstdorp, de kerststal, rode ballen, groene linten, kleurrijke slingers,… De traditionele sfeer is er. Deze stijl blijft absoluut tijdloos.

Ongeacht je smaak, zorg ervoor dat je tafeldecoratie overeenkomt met je favoriete elementen. Van het tafelkleed tot het vouwen van de servetten, je vindt tal van inspirerende ideeën online (Google is je vriend)!

Verzorg je entree… letterlijk

Wat is er gastvrijer dan een mooi versierde oprit, voortuin of deur?

Deel je feestelijke stemming met de wereld door je deur te versieren met een reusachtige strik of een mooie krans, en je tuin met prachtige lichtspelletjes, en de klus is geklaard!

Je bent nu klaar om geweldige feestdagen te beleven.

Dat is in ieder geval wat we je wensen, geluk het hele jaar door!

Is je huis te klein geworden om al je decoraties te herbergen? Is je gezin dit jaar uitgebreid? Of wil je juist een kleiner huis kopen?

Neem contact met ons op, we bespreken graag je project.

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE NEWSLETTER

  Conformément au RGPD entrant en vigueur le 25 mai 2018, les informations recueillies vous concernant font l’objet d’un traitement destiné uniquement à Immo KS. Personne de contact : Kateline Schmit, info@immoks.be, +32 (0) 82 48 02 02. Les destinataires de ces données seront uniquement l’équipe de Immo KS. Vous bénéficiez d’un droit d’accès, de rectification, de portabilité, d’effacement de celles-ci ou de demander la limitation du traitement. Vous pouvez vous opposer au traitement des données vous concernant et disposez du droit de retirer votre consentement à tout moment en vous adressant à Immo KS. Vous avez la possibilité d’introduire une réclamation auprès d’une autorité de contrôle.

  Terug naar de lijst met artikelen
  1