Vastgoedverkoop: Moet u een vastgoedmakelaar en/of een notaris kiezen?

March 1, 2023

Als u overweegt om een woning te verkopen, bent u waarschijnlijk op zoek naar de beste optie om uw doelen te bereiken (prijs, snelheid, zekerheid, …). Hoewel het vertrouwen geven van de verkoop aan een notaris misschien geruststellend lijkt, biedt samenwerken met een vastgoedmakelaar aanzienlijke voordelen. In dit artikel ontdekt u hoe het kiezen van IMMO KS om u te begeleiden bij uw vastgoedproject de transactie kan vereenvoudigen en optimaliseren.

Omgaan met complexe situaties
Bij IMMO KS begrijpen we dat vastgoedtransacties vaak stressvol kunnen zijn, vooral als ze delicate situaties omvatten zoals echtscheidingen, nalatenschappen of andere conflicten. Daarom zijn we hier om als bemiddelaar op te treden en spanningen tussen de betrokken partijen te verminderen en de belangen van iedereen te behartigen, met het uiteindelijke doel van een succesvolle verkoop! We hebben de juiste ervaring en vaardigheden om complexe situaties op een tactvolle en professionele manier aan te pakken, terwijl we ervoor zorgen dat de belangen van iedereen gedurende het hele proces worden beschermd.

Diepgaande kennis van de lokale markt
Een van de belangrijkste troeven van IMMO KS is onze grondige kennis van het terrein. We hebben een uitgebreide kennis van verschillende dorpen en hun bijzonderheden, waardoor we uw eigendom optimaal en transparant kunnen waarderen EN u kunnen helpen de woning te vinden die aan uw specifieke criteria voldoet.

Toegang tot geavanceerde marketingtools
Vastgoedmakelaars hebben toegang tot specifieke marketingtools, zoals verschillende vastgoedsites, mailinglijsten, gedrukte brochures, enz.

Bij IMMO KS bieden we u ook een doordacht marketingplan, een database van actieve klanten, uitgebreide en kwalitatieve beschrijvingen die kostbare tijd besparen voor alle betrokkenen (voor bezichtigingen, offertes, kredietaanvragen, …), doeltreffende communicatie van informatie via verschillende kanalen (website, e-mail, telefoon, sociale media, post, …).

Deze tools zijn essentieel om uw eigendom effectief te promoten bij een breed publiek!

Persoonlijke begeleiding
Als u met onze makelaars werkt, profiteert u van persoonlijke begeleiding gedurende het hele koop- of verkoopproces en hebt u te maken met één persoon die uw dossier door en door kent. We begeleiden u door elke stap, beantwoorden al uw vragen en helpen u de meest verstandige beslissingen te nemen op basis van uw behoeften en doelen.

Beheer van bezichtigingen en aanbiedingen
We stellen natuurlijk onze zakelijke expertise tot uw dienst om bezichtigingen, onderhandelingen en aanbiedingen te beheren. We beperken ons niet tot het geven van sleutels of het openen van deuren, maar begeleiden u gedurende het hele proces. Dankzij onze ervaring en beschikbaarheid kunnen we bezichtigingen efficiënt regelen, zelfs buiten de kantooruren, en vragen van potentiële kopers nauwkeurig beantwoorden. We beheersen alle technische aspecten van een constructie, juridische bijzonderheden, verkooptermijnen en verkoopvoorwaarden. Bij IMMO KS hebben we geen geheimen!

Uitgebreid netwerk van contacten
Ons uitgebreide netwerk van contacten voegt natuurlijk een extra troef toe die we tot uw beschikking stellen. Dankzij onze speciale relaties met andere vastgoedmakelaars, hypotheekadviseurs, taxateurs, aannemers, landmeters, verzekeringsmaatschappijen, architecten en nog veel meer, hebben we toegang tot tal van middelen om u te helpen uw ideale woning te vinden of uw huis in recordtijd te verkopen. Vertrouw op onze expertise en ons netwerk voor een succesvolle vastgoedtransactie.

Opvolging na de transactie
IMMO KS biedt nazorg en ondersteuning aan haar klanten, zelfs na de vastgoedtransactie om eventuele problemen op te lossen. We beschouwen u niet alleen als een dossier, maar als een partner. We staan tot uw beschikking om al uw vragen na de verkoop of aankoop te beantwoorden en u voortdurende ondersteuning te bieden.

En de notarissen?
Notarissen spelen een cruciale rol in vastgoedtransacties door het wettelijke kader te versterken en deskundig juridisch advies te verstrekken. Ze behandelen ook essentiële administratieve procedures. Echter, voor alle praktische, zakelijke en persoonlijke stappen die eraan voorafgaan, is de hulp van een betrouwbaar vastgoedkantoor essentieel om het beste van iedereen voor u te laten werken!

Bovendien is het belangrijk op te merken dat notarissen en vastgoedkantoren verschillende vergoedingen hanteren bij een vastgoedverkoop.

Notarissen brengen over het algemeen een percentage van 2% exclusief btw in rekening op de verkoopprijs, plus aanvullende administratieve kosten (advertenties, dossier

kosten, documentonderzoek, …) die aan u worden gefactureerd, of uw verkoop nu slaagt of niet.

De kosten van een vastgoedkantoor bedragen meestal 3% exclusief btw, all-inclusive. En als uw eigendom niet wordt verkocht ?? Wel, dan dragen wij alle kosten en betaalt u niets! Dit is natuurlijk een extra garantie van onze toewijding aan een succesvolle voltooiing van uw verkoop!

Het is belangrijk om te onthouden dat notarissen in de eerste plaats professionals zijn op het gebied van recht, gespecialiseerd in het opstellen van juridische akten (huwelijkscontracten, vastgoedtransacties, echtscheidingen, nalatenschappen, oprichting van bedrijven, …).

Bij IMMO KS is onze belangrijkste taak het verkopen van uw eigendommen en investeren we in de beste specifieke tools om dit te bereiken. We zijn beschikbaar, hebben commercieel inzicht naast onze juridische kennis en zijn het best geplaatst om uw vastgoedverkoop strikt te volgen. Vastgoed is ons vakgebied voor 100%.

In uw eigen belang is het essentieel om alle factoren in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste partner voor uw vastgoedtransactie.

Door met IMMO KS te werken, bespaart u tijd, energie en geld. Wij regelen alle stappen van de vastgoedtransactie, zodat u zich kunt concentreren op wat voor u belangrijk is, zoals uw dierbaren en hobby’s.

Vertrouw op onze expertise om uw vastgoeldoelen te bereiken met persoonlijke begeleiding en kwalitatieve service.

“Verkoop uw vastgoed met vertrouwen dankzij de op maat gemaakte begeleiding van IMMO KS, uw betrouwbare vastgoedpartner.”

INSCRIVEZ-VOUS À NOTRE NEWSLETTER

    Conformément au RGPD entrant en vigueur le 25 mai 2018, les informations recueillies vous concernant font l’objet d’un traitement destiné uniquement à Immo KS. Personne de contact : Kateline Schmit, info@immoks.be, +32 (0) 82 48 02 02. Les destinataires de ces données seront uniquement l’équipe de Immo KS. Vous bénéficiez d’un droit d’accès, de rectification, de portabilité, d’effacement de celles-ci ou de demander la limitation du traitement. Vous pouvez vous opposer au traitement des données vous concernant et disposez du droit de retirer votre consentement à tout moment en vous adressant à Immo KS. Vous avez la possibilité d’introduire une réclamation auprès d’une autorité de contrôle.

    Terug naar de lijst met artikelen
    1